Η Τάξη Των Γερμανικών!!!

Διάκριση Σχολείου, Προαγωγή της Γερμανική γλώσσας από το 30ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα με σκοπό να καταστήσει το μάθημα των Γερμανικών στα ελληνικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ακόμα πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον, επέλεξε μεταξύ άλλων και το 30ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων για να επιχορηγήσει το ποσό των 1500,- ευρώ.

Περισσότερα:Διάκριση Σχολείου, Γερμανική Γλώσσα.

Γράμμα από τον ?Weihnachtsmann? - Αϊ-Βασίλη!

Οι μαθητές της E΄ και Στ? τάξης του 30ου Δημοτικού Σχολείου που διδάσκονται ?Γερμανικά? ως δεύτερη ξένη γλώσσα έλαβαν γράμμα από τον ?Weihnachtsmann? - Αϊ-Βασίλη!

 

Περισσότερα:Γράμμα από τον ?Weihnachtsmann? - Αϊ-Βασίλη!

H Oμάδα ?Glossomobil? και πάλι στα Τρίκαλα! (Δεκέμβριος 2014)

Τι είναι το ?Glossomobil?;

 Μία γλώσσα, μία κουλτούρα κι ένα αυτοκίνητο... 
Το Glossomobil είναι ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε άλλες χώρες. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Γερμανικά σε κίνηση", υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας Αθηνών και με συντονιστή το Goethe-Institut (Ινστιτούτο του Γκαίτε), ξεκίνησε στην Ελλάδα τη διαδρομή του από το Νοέμβριο 2011. Ένα όχημα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη κι ένα από την Αθήνα με σκοπό να βρεθούν σε κάθε γωνιά της χώρας, όπου υπάρχει διάθεση συνεργασίας. Η εκκίνηση έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2011 και τη σχολική χρονιά 2011/2012 επισκέφτηκε συνολικά 224 Δημοτικά και Γυμνάσια και ήρθε σε επαφή με περισσότερους από 12.300 μαθητές.

Περισσότερα:Glossomobil!!!

Copyright 2011 Γερμανικών. Created by Δαλαμάγγας Νίκος
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free