Πολιτισμός

Επίσκεψη σε Βουλή και Μουσείο Ακρόπολης

Την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις αίθουσες της Βουλής στην Αθήνα είχαν τα παιδιά του 30ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων. Οι μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης βρέθηκαν στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής που οργάνωσε το σχολείο, ώστε να έρθουν σε επαφή με κάποια από τα πιο ιστορικά κτίρια της χώρας μας.

 Τους 50 μαθητές μαζί με τους συνοδούς δασκάλους υποδέχθηκαν στη Βουλή δύο «γνώριμοι» βουλευτές, οΗλίας Βλαχογιάννης της Νέας Δημοκρατίας και ο Γιώργος Κυρίτσης της ΔΗΜΑΡ, αμφότεροι Τρικαλινοί. Ο πρώην Νομάρχης Τρικάλων είπε στα παιδιά να διαβάζουν και να ακούν πάντα τους δασκάλους τους, αλλά και να προσέχουν τα λόγια των ξεναγών για το κτίριο της Βουλής. Από την άλλη, ο Γιώργος Κυρίτσης καλωσόρισε τους μαθητές «στον ναό της Δημοκρατίας» και τους συμβούλεψε να κάνουν πάντα με «μεράκι» αυτό που αγαπούν.

Πριν την ξενάγηση στις αίθουσες του Κοινοβουλίου, με αποκορύφωμα την Ολομέλεια της Βουλής, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα μοναδικά εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά και να περπατήσουν στην όμορφη περιοχή της Πλάκας κάτω από την Ακρόπολη. Η εκδρομείς θα βρίσκονται πίσω στα Τρίκαλα μέχρι το βράδυ.

 

 

 

 

 

 

Μουσική Παιδεία (Μάθημα Μουσικής) 

Περισσότερα:Μουσική Παιδεία (Μάθημα Μουσικής)

Copyright 2011 Πολιτισμός. Created by Δαλαμάγγας Νίκος
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free