Εκδηλώσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καλαμπάκα

 Οι μαθητές της Γ΄και της Ε΄Δημοτικού του σχολείου μας, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 το μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα, όπως και την Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σχολικά βιβλία και αντικείμενα μαθητών παλαιοτέρων ετών. Επίσης παρακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικές με την τοπική ιστορία και την μυθολογία και συμμετείχαν σε διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 έγινε στο σχολείο μας γιορτή για την επέτειο του 25ης Μαρτίου 1821 στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ1 και του Στ2 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των τμημάτων Ευαγγελίας Μπατατόλη και Φανής Παλάτου.

Η γιορτή περιελάμβανε θεατρικό έργο σχετικό με τις ηρωίδες γυναίκες Σουλιώτισσες, απαγγελίες ποιημάτων και πεζών καθώς και χορευτικές εκδηλώσεις.

την γιορτή παρακολούθησαν εκτός από τους μαθητές των υπόλοιπων τμημάτων του σχολείου και πολλοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας.

6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό, την Τετάρτη 8 Μαρτίου, παρουσιάστηκε ειδικό αφιέρωμα με τίτλο: «Όλοι διαφορετικοί ? όλοι ίσοι».

Η εκδήλωση συμπεριελάμβανε ομιλίες, θεατρική παράσταση «Ο Τρυφεράκανθος» απ.ο το τμήμα ΣΤ1, του ομώνυμου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου, δραματοποίηση των τραγουδιών «Γέφυρες χτίζουμε» και «Όπου υπάρχει αγάπη» που παρουσίασαν τα τμήματα Α2 και ΣΤ2.

Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί:

Παπαδημητρίου Σταυρούλα, εκπ/κος ειδικής Αγωγής, η οποία παρουσίασε σε όλους της μορφές και πτυχές του εκφοβισμού και τρόπους αντιμετώπισης,

Δίμτσα Κατερίνα εκπ/κος Φυσικής Αγωγής και Χύτα Μαρία, εκπ/κος Αγγλικής Γλώσσας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή, Ακρόπολη και μουσείο Ακρόπολης

 

Την Παρασκευή  17 Φεβρουαρίου οι μαθητές των Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας ταξίδεψαν, συνοδεία των δασκάλων και εκπαιδευτικών τους  στην πρωτεύουσα της πατρίδας μας, όπου βρέθηκαν μετά από προγραμματισμένες επισκέψεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο βράχο της Ακρόπολης και στο μουσείο της Ακρόπολης.

Ήταν μια εκπαιδευτική επίσκεψη η οποία προσέφερε στους μαθητές μοναδικές εμπειρίες. Πέρα από το γεγονός ότι επισκέφθηκαν ιστορικά μνημεία και κτήρια της  χώρας μας, βρέθηκαν στην Πρωτεύουσα της χώρας μας όπου και είδαν κάποια από τα χαρακτηριστικά στοιχεία μιας μεγαλούπολης.

Πρώτα έγινε η επίσκεψη στο Κοινοβούλιο, όπου ξεναγήθηκαν από υπαλλήλους της Βουλής στους χώρους του κτηρίου και άκουσαν την ιστορία δημιουργίας και συγκρότησης του Ελληνικού κράτους.

Έπειτα επισκέφθηκαν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και θαύμασαν από κοντά τα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας τα οποία επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με το μουσείο της Ακρόπολης στο οποίο πέρα από τις θαυμαστές Καρυάτιδες, προσέγγισαν θέματα τα οποία μελετούν στην ιστορία που διδάσκονται στο σχολείο.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι αδιάψευστος μάρτυρας της επιτυχίας αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των μαθητών του σχολείου μας.

Η Βασιλόπιτα των εκπαιδευτικών του σχολείου

Φωτογραφίες από την κοπή της Βασιλόπιτας των εκπαιδευτικών του σχολείου μας για το νέο έτος 2017 στις 3 Φεβρουαρίου 2017.

Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου", δίνοντας την ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο και τα οφέλη που κερδίζουμε από αυτό.

Έτσι και στο σχολείο μας οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν τόσο για τις χρήσιμες υπηρεσίες που προσφέρει το Διαδίκτυο σε όλους τους χρήστες, όσο και για τους κινδύνους και τις παγίδες που κρύβει αυτό όταν δεν λαμβάνουμε υπόψη κάποιους κανόνες σωστής χρήσης του.

Μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις των μικρότερων και μεγαλύτερων τάξεων όπως προσφέρεται από το ΠΣΔ καθώς και με διαδραστικές δραστηριότητες και διάλογο, έγινε ενημέρωση των μαθητών για θέματα όπως: κακόβουλο λογισμικό και τρόποι προστασίας, ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα, κανόνες χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εκφοβισμός μέσω διαδικτύου και αναφέρθηκε η δράση των Ελληνικών Υπηρεσιών που μπορούμε όλοι να απευθυνθούμε προκειμένου να ζητήσουμε βοήθεια και συμβουλές όταν τις χρειαστούμε. 

Η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου μας αφορά όλους. Άλλωστε οι προσπάθειές μας δεν τελειώνουν εδώ. Επαναλαμβάνονται μέχρι οι κανόνες σωστής χρήσης του Διαδικτύου να γίνουν κτήμα όλων μας.

Γιορτή Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 έγινε στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Ε΄ Τάξης με την βοήθεια της μουσικού του σχολείου. 

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο την συγκεκριμένη ημέρα. 

Θύμισαν στους παρευρισκόμενους τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν την 17 Νοεμβρίου 1973 και προσπάθησαν να μεταφέρουν ιδέες και τις αξίες που αναδεικνύονται μέσα από την επέτειο αυτή. 

Επίδειξη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο σχολείο μας

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση από το σχολείο μας επίσκεψη ειδικού κλιμακίου με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να παρουσιάσει στους μαθητές τα μέσα και κάποιες τεχνικές πυρόσβεσης. 

 

Το ενδιαφέρον όλων ήταν μεγάλο και οι εκπαιδευμένοι Πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σχολείο μας απάντησαν κάθε απορία που εκφράστηκε από τους μαθητές. 

 

 

Επίσκεψη στην 110 Πτέρυγα Μάχης

Με αφορμή τον εορτασμό των Τιμίων Ταξιαρχών και ειδικότερα του προστάτη της αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στην 110 Πτέρυγα Μάχης η οποία βρίσκεται στη Λάρισα.

Εκεί οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να βρεθούν μέσα στους χώρους ενός αεροδρομίου, να επισκεφθούν το πολεμικό μουσείο που βρίσκεται μέσα στην 110 Πτέρυγα Μάχης και να δουν από κοντά πολεμικά και όχι μόνο αεροσκάφη σύγχρονα και παλαιοτέρων εποχών. 

Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη αποτέλεσε μια ευκαιρία για όλους ώστε να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικές με την ιστορία της ελληνικής Αεροπορίας. 

Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος, κάτι που φαίνεται και στις επόμενες εικόνες:

 

Τι είναι το ?Glossomobil?;       

 Μία γλώσσα, μία κουλτούρα κι ένα αυτοκίνητο... 

Το Glossomobil είναι ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που για πρώτη φορά μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε άλλες χώρες. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Γερμανικά σε κίνηση", υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας Αθηνών και με συντονιστή το Goethe-Institut (Ινστιτούτο του Γκαίτε), ξεκίνησε στην Ελλάδα τη διαδρομή του από το 2011. Ένα όχημα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη κι ένα από την Αθήνα με σκοπό να βρεθούν σε κάθε γωνιά της χώρας, όπου υπάρχει διάθεση συνεργασίας. Η εκκίνηση έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2011 και τη σχολική χρονιά 2011-2012 επισκέφτηκε συνολικά περίπου 224 Δημοτικά και Γυμνάσια και ήρθε σε επαφή με περισσότερους από 12.300 μαθητές.

 

Το πρόγραμμα βασίζεται στην βιωματική μάθηση. Ειδικά διαμορφωμένο διδακτικό υλικό επιτρέπει μία ιδιαίτερα μεγάλη ευελιξία στη διεξαγωγή του προγράμματος. Έτσι έχει το εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό τη δυνατότητα, να προσαρμόζει τις δραστηριότητες σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις και το γλωσσικό επίπεδο όλων των μαθητών. Τα μέλη των ομάδων αναφέρουν πως το πρόγραμμα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η μάθηση διευκολύνεται μέσω του παιχνιδιού.

Το ?Glossomobil? στα Τρίκαλα!

Από 13 έως και 20 Μαΐου 2016, μετά από πρόσκληση των καθηγητριών Γερμανικής Γλώσσας κας Κέρστιν Νόακ, Ιλιάδας Μήτσιου, Σοφίας Γκιτέρσου, Χρυσούλας Σταμούλη και Ειρήνης Κουντούλα η ομάδα Glossomobil θαεπισκεφτεί τα Δημοτικά Σχολεία: 3ο, 10ο, 25ο, 30ο, 32ο, 33ο  καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία της Φαρκαδόνας, του Ζάρκου, του Γριζάνου, το 1ο Δ.Σ. Οιχαλίας και το 1ο , 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας.   

 


Στα πλαίσια λοιπόν του προγράμματος "Γερμανικά σε Κίνηση" το ειδικευμένο διδακτικό προσωπικό της ομάδας, αποτελούμενο από την κα. Βασιλική Παπαγεωργίου και τον κο. Γιώργο Πετράκη, θα παρουσιάσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έτσι ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Γερμανίας. Μέσα από παιχνίδια, τραγούδια, ενημερωτικές προβολές θα έχουν οι μαθητές που διδάσκονται τη Γερμανική Γλώσσα την ευκαιρία να ασχοληθούν με εναλλακτικό και βιωματικό τρόπο με τη Γερμανική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες του προγράμματος:
www.glossomobil.de                                                             Γκιτέρσου Σοφία

Mε την ποίηση πολεμάμε το ρατσισμό

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και  του ρατσισμού, και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι μαθητές της ΣΤ τάξης συμμετείχαν στη δράση « Με την ποίηση πολεμάμε το ρατσισμό». Με το μελοποιημένο ποίημα «Μαύρα χέρια ή λευκά, μα κατακόκκινη καρδιά», στέλνουν το δικό τους μήνυμα για έναν κόσμο χωρίς  διακρίσεις, έναν  κόσμο γεμάτο σεβασμό σε κάθε ιδιαιτερότητα σωματική, πνευματική, συναισθηματική και κάθε διαφορά γλώσσας,  φύλου, φυλής, θρησκείας, χρώματος.

 

 

 

21 Μαρτίου- Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού.

Οι μαθητές ζωγράφισαν για την Ειρήνη, το Σεβασμό σε κάθε ιδιαιτερότητα σωματική, πνευματική, συναισθηματική, και κάθε διαφορά γλώσσας, φύλου, θρησκείας, φυλής, χρώματος.

Οι μαθητές δημιούργησαν και μελοποίησαν ποίημα με αντιρατσιστικό μήνυμα, στα πλαίσια της δράσης: "Με την ποίηση πολεμάμε το ρατσισμό".

 

 

7-12 Μαρτίου.

Εβδομάδα αφιερωμένη στη διαφορετικότητα ,στο σεβασμό, στην ισότητα. Οι μαθητές ζωγράφισαν τις  σημαίες της Ειρήνης και της Φιλίας και τις χάρισαν η μία τάξη στην άλλη! Παρακολούθησαν ταινίες σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό. Με πολλή φαντασία σχεδίασαν όλοι μαζί μια μεγάλη ζωγραφιά με σύνθημα ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ?ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ!

Copyright 2011 Εκδηλώσεις. Created by Δαλαμάγγας Νίκος
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free