Τι είναι το ?Glossomobil?;       

 Μία γλώσσα, μία κουλτούρα κι ένα αυτοκίνητο... 

Το Glossomobil είναι ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που για πρώτη φορά μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε άλλες χώρες. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Γερμανικά σε κίνηση", υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας Αθηνών και με συντονιστή το Goethe-Institut (Ινστιτούτο του Γκαίτε), ξεκίνησε στην Ελλάδα τη διαδρομή του από το 2011. Ένα όχημα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη κι ένα από την Αθήνα με σκοπό να βρεθούν σε κάθε γωνιά της χώρας, όπου υπάρχει διάθεση συνεργασίας. Η εκκίνηση έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2011 και τη σχολική χρονιά 2011-2012 επισκέφτηκε συνολικά περίπου 224 Δημοτικά και Γυμνάσια και ήρθε σε επαφή με περισσότερους από 12.300 μαθητές.

 

Το πρόγραμμα βασίζεται στην βιωματική μάθηση. Ειδικά διαμορφωμένο διδακτικό υλικό επιτρέπει μία ιδιαίτερα μεγάλη ευελιξία στη διεξαγωγή του προγράμματος. Έτσι έχει το εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό τη δυνατότητα, να προσαρμόζει τις δραστηριότητες σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις και το γλωσσικό επίπεδο όλων των μαθητών. Τα μέλη των ομάδων αναφέρουν πως το πρόγραμμα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η μάθηση διευκολύνεται μέσω του παιχνιδιού.

Το ?Glossomobil? στα Τρίκαλα!

Από 13 έως και 20 Μαΐου 2016, μετά από πρόσκληση των καθηγητριών Γερμανικής Γλώσσας κας Κέρστιν Νόακ, Ιλιάδας Μήτσιου, Σοφίας Γκιτέρσου, Χρυσούλας Σταμούλη και Ειρήνης Κουντούλα η ομάδα Glossomobil θαεπισκεφτεί τα Δημοτικά Σχολεία: 3ο, 10ο, 25ο, 30ο, 32ο, 33ο  καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία της Φαρκαδόνας, του Ζάρκου, του Γριζάνου, το 1ο Δ.Σ. Οιχαλίας και το 1ο , 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας.   

 


Στα πλαίσια λοιπόν του προγράμματος "Γερμανικά σε Κίνηση" το ειδικευμένο διδακτικό προσωπικό της ομάδας, αποτελούμενο από την κα. Βασιλική Παπαγεωργίου και τον κο. Γιώργο Πετράκη, θα παρουσιάσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έτσι ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Γερμανίας. Μέσα από παιχνίδια, τραγούδια, ενημερωτικές προβολές θα έχουν οι μαθητές που διδάσκονται τη Γερμανική Γλώσσα την ευκαιρία να ασχοληθούν με εναλλακτικό και βιωματικό τρόπο με τη Γερμανική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες του προγράμματος:
www.glossomobil.de                                                             Γκιτέρσου Σοφία

Copyright 2011 H Oμάδα ?Glossomobil? στα Τρίκαλα!. Created by Δαλαμάγγας Νίκος
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free